3+1 GRATIS! Za svaka tri kupljena liposomalna ekstrakta iz naše web trgovine darujemo ti jedan jedan ekstrakt gratis. EKSTRAKT(E) ODABERI NA STRANICI KOŠARICE ILI RUČNO UPIŠI U BILJEŠKU.

Shiitake

Je jedna od najbolje proučenih vrsta ljekovitih gljiva.

Radi se o gljivi koja raste na posječenim i odstajalim oblicama bjelogoričnog drveća, hrasta, bukve, brijesta i pitomog kestena. Gljiva je vrlo ukusna, služi kao prvorazredan začin, lako se suši i konzervira.

Najstariji zapis o iskustvu tradicionalne japanske medicine u liječenju gljivama seže daleko u prošlost. Tisućugodišnja su iskustva vezana uz ljekovitost ovih gljiva. Shiitake sadrže aminokiseline, bjelančevine i najvažnije vitamin D. Primarna uloga vitamina D je održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcija i fosfata u plazmi, a to znači da shiitake pomaže u izgradnji kostiju, regulira krvni tlak, usporava proces starenja, štite imunološki sustav, smanjuje napetost i stres.

Odavno cijenjene u Japanu zbog sposobnosti da smanjuju tumor, shiitake gljive su privukle svjetsku pažnju zbog sastojaka koji pogoduju bori protiv raka. Polisaharid lentinan je taj “magični” sastojak za kojeg se vjeruje da sprječava rast tumora. Pri konzumiranju shiitake gljiva, imunološki sustav okuplja cijelu vojsku stanica koje se bore protiv infekcija. Potvrđuju to i istraživanja.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

OSTALE

OBJAVE:

Reishi (Ganoderma Lucidum)

Reishi (Ganoderma Lucidum) pripada u kategoriju najviše izučavanih jedinki u svijetu biljaka i gljiva. Pronađeno je preko 400 različitih bioaktivnih spojeva, a najvažniji su polisaharidi, ganodermična i betulična kiselina, triterpeni,

Pročitaj više >>