3+1 GRATIS! Odaberi bilo koja 3 proizvoda iz naše web trgovine i mi ti darujemo jedan ekstrakt po tvojoj želji. EKSTRAKT ODABERI NA STRANICI KOŠARICE PRIJE ZAVRŠETKA NARUDŽBE.

Lavlja Griva (Hericium Erinaceus) kao Nootropic

Lavlja Griva (Hericium Erinaceus) je jedan od najjacih prirodnih Nootropica što potvrđuju brojna istraživanja.

Što su nootropici?

Nootropici su skupina preparata, dodataka prehrani ili drugih supstanci koji poboljšavaju kognitivne funkcije, posebno izvršne funkcije (različiti kognitivni procesi koji upravljaju cilju usmjerenim ponašanjem), pamćenje, kreativnost i motivaciju kod zdravih pojedinaca.

Upravo je korištenje preparata koji poboljšavaju mentalne funkcije kod zdravih pojedinaca bez medicinskih indikacija predmet niza rasprava neuroznanstvenika, psihijatara i fiziologa koji raspravljaju o opravdanosti takvog korištenja ove vrste preparata.Zašto ljudi uzimaju nootropike?

Za nootropike se odlučuju korisnici koji smatraju da im je potrebna bolja kontrola nad mentalnim stanjima te poboljšane kognitivne sposobnosti i raspoloženje. Posebno se često za ovu vrstu lijekova odlučuju studenti ili osobe čiji poslovi zahtijevaju visoku razinu koncentracije i fokusa.

Osim toga, zbog toga aspekta djelovanja nekih nootropika, uzimaju ih i osobe koje imaju slabije socijalne vještine jer nootropici poboljšavaju samopouzdanje, potiču razgovorljivost i ekstrovertiranost.

Odnedavno, nootropici postaju i sastavni dijelovi dodataka prehrani za uzimanje prije treninga jer poboljšavaju motivaciju.

Kako djeluju nootropici?

Iako ih se naziva „pametnim lijekovima“, nootropici ne djeluju tako da povećavaju kvocijent inteligencije, ali oni pojačavaju moždane funkcije povećanjem proizvodnje i signaliranja različitih neurotransmitera.

Mozak je mreža milijardi neurona povezanih sinapsama. Neuroni međusobno komuniciraju i djeluju preko kemikalija koje se zovu neurotransmiteri. Kada su ti neurotransmiteri sposobni signale učinkovitije slati, osoba to iskustveno doživljava kao poboljšanu koncentraciju, pamćenje, raspoloženje, poboljšanu sposobnost za procesiranje mentalnih aktivnosti i produljenu i bolju pozornost.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

OSTALE

OBJAVE:

Reishi (Ganoderma Lucidum)

Reishi (Ganoderma Lucidum) pripada u kategoriju najviše izučavanih jedinki u svijetu biljaka i gljiva. Pronađeno je preko 400 različitih bioaktivnih spojeva, a najvažniji su polisaharidi, ganodermična i betulična kiselina, triterpeni,

Pročitaj više >>